pierwszy raz slysze. m to m...dylu pisze:Zdecydowanie sie z Tobą zgadzam,ale takich aut juz nie robią.
Mysle ze Naj m3 urywa cyce jak każda generacja po kolei w swoich czasach.
Zawsze sie słyszało ze RS jest w hierarchii wyżej niż M,ale ja zawsze byłem za M.
E36 M3 coupe
Re: E36 M3 coupe
palantini3
Up.
Apropos dyskusji stare vs nowe: https://www.youtube.com/watch?v=iBkObmAPvs0" onclick="window.open(this.href);return false; (od 9min).
Apropos dyskusji stare vs nowe: https://www.youtube.com/watch?v=iBkObmAPvs0" onclick="window.open(this.href);return false; (od 9min).
A skąd kolego wiesz,że M3 E36 jest najnudniejszym M skoro nawet nim nie jeździłeś ?jiGsaw pisze:No dobrze, czyli potwierdzasz moje spostrzeżenia, że jedynym albo inaczej głównym fenomenem E36 M3 jest ilość egzemplarzy na rynku. No i na tym myślę, że możemy zakończyć te dywagacje.
Po prostu skoro M3 E36 tak rośnie na wartości, które było moim zdaniem akurat najnudniejszym ///M

Fenomenem M3 E36 nie jest tylko to,że ich nie ma.Porozmawiaj z dobrymi mechanikami co sądzą o tych wozach (a w szczególności o silnikach 3.2 321KM).
Silniki jedne z najwytrzymalszych i najlepszych konstrukcji na świecie.Wystarczy zmodyfikować parę rzeczy i wóz prowadzi się rewelacyjnie - i w wyścigach i w rajdach.
Wspomniałeś też o słabym wyglądzie.Jak wiemy to kwestia gustu i nie bardzo jest sens o tym dyskutować...
I cóż z tego,że M3 E36 nie zwojowało motorsportu ?jiGsaw pisze:To może mi ktoś wyjaśni fenomen E36 M3, które oprócz tego, że było szybsze od E30 M3 to... wygląda prawie identyko jak zwykłe 328i w mpaku, wyszło w o wiele większej liczbie egzemplarzy jak M3 E30 i nie zwojowało tak motorsportu.
Mitsubishi Lancer Evo IX (ostatni model WRC jeżdżący w rajdach) też nie zwojowało świata motorsportu.
A do dziś lancer uważany jest za jeden z najlepszych samochodów 4x4 na świecie.Prowadzi się rewelacyjnie,ma silnik mega wytrzymały i podatny na tuning i dobrze działające napędy.
Przesiadłem się niedawno z E46 M3 do E36 M3.Frajda z jazdy jest znacznie większa w E36...Bombel pisze:Frajda z jazdy na pewno jest wieksza w E46, bo E36 to jednak juz stary woz, bardziej material na klasyka niz woz do wyglupow.
Wszystko zależy od tego kto wozem kieruje...jiGsaw pisze: patrząc na wyniki testów przyspieszen to mimo to e46 jest znacznie szybsze.
Do 200km/h jadą podobnie :
- https://www.youtube.com/watch?v=A65R9jEYxwQ" onclick="window.open(this.href);return false;
- https://www.youtube.com/watch?v=H6wFpHxDtzc" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest najnudniejszym o tyle, że jako jedyne M3 łamie tradycję zupełnie innego wyglądu chociażby od zwykłych 3er. O ile pamiętam to zawsze wszyscy psy wieszali na tym 3.2 z E36, coś się zmieniło przez ostatnie lata?
Nie zwojowało motorsportu - w aspekcie porównania do E30 w kontekście wzrostu na wartości uważam, iż dużo z tego.
Co do frajdy z jazdy jestem w stanie się zgodzić, tak samo będzie jak z E36 do E30 się przesiądziesz.
Co do osiągów to wklejasz jakieś filmiki gdzie nie wiadomo jacy kierowcy, w jakim stanie auta itd. Wolę się jednak podpierać jakimiś rzetelniejszymi danymi. http://www.zeperfs.com/en/duel108-449.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie zwojowało motorsportu - w aspekcie porównania do E30 w kontekście wzrostu na wartości uważam, iż dużo z tego.
Co do frajdy z jazdy jestem w stanie się zgodzić, tak samo będzie jak z E36 do E30 się przesiądziesz.
Co do osiągów to wklejasz jakieś filmiki gdzie nie wiadomo jacy kierowcy, w jakim stanie auta itd. Wolę się jednak podpierać jakimiś rzetelniejszymi danymi. http://www.zeperfs.com/en/duel108-449.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
palantini3
Masz na myśli teoretyków z forum ? Pogadaj z gośćmi,co znają się na silnikach i zmienisz zdanie.jiGsaw pisze:O ile pamiętam to zawsze wszyscy psy wieszali na tym 3.2 z E36, coś się zmieniło przez ostatnie lata?
Mocy nie trzymają zabite jednostki.Jeśli masz zdrowy motor to nie ma z tym problemów.
Panowie ciężko jest porównywać dwa totalnie różne auta
seria e36 m3 było autem budowanym jeszcze z zamierzeniem ze ma służyć przez długie lata
seria e46 m3 już niestety nie , choć jest lepiej wykonane niż e90 m3 ( chodzi o mechanikę )
Ja osobiście jestem wielkim fanem e36 bo kocham slipery a w PL nie ma większego slipera ni e36 m3 , bo jest ich miliony :]
seria e36 m3 było autem budowanym jeszcze z zamierzeniem ze ma służyć przez długie lata
seria e46 m3 już niestety nie , choć jest lepiej wykonane niż e90 m3 ( chodzi o mechanikę )
Ja osobiście jestem wielkim fanem e36 bo kocham slipery a w PL nie ma większego slipera ni e36 m3 , bo jest ich miliony :]
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Waszka kupił samowygrywające M3 i widzę że pomimo wielu lat pośredniego kontaktu z tymi samochodami dopiero po kupnie na własność zakochał się w wozie bezgranicznie.
Ma ogromne szczęście bo kupił wóz zadbany i jak mocno eksploatowany tak samo mocno doinwestowany.
Ma to szczęście, że dostał M3 które jedzie ma zrobione wszystko jak trzeba.
Część z forumowiczów i użytkowników niestety kupili wozy umordowane i nie jadące. I męczą się doprowadzając je do jakiegoś stanu.
I wystawiają takie opinie siejąc takie negatywne opinie. Bez 2 zdań 3,2 wymaga więcej serwisu niż 3,0 ale czy przez to jest lepsze? Osobiście nie sądzę.
Miałem dobre 3,2 i 3,0 teraz ma dobre 3,2 i ten wóz poprostu jest cudowny.
Co do Kolegi Waszki co całość wypowiedzi jest prawdziwa jeśli dobrze kojarzę Go i samochód który niedawno nabył, jeśli się mylę to z góry przepraszam.
Ma ogromne szczęście bo kupił wóz zadbany i jak mocno eksploatowany tak samo mocno doinwestowany.
Ma to szczęście, że dostał M3 które jedzie ma zrobione wszystko jak trzeba.
Część z forumowiczów i użytkowników niestety kupili wozy umordowane i nie jadące. I męczą się doprowadzając je do jakiegoś stanu.
I wystawiają takie opinie siejąc takie negatywne opinie. Bez 2 zdań 3,2 wymaga więcej serwisu niż 3,0 ale czy przez to jest lepsze? Osobiście nie sądzę.
Miałem dobre 3,2 i 3,0 teraz ma dobre 3,2 i ten wóz poprostu jest cudowny.
Co do Kolegi Waszki co całość wypowiedzi jest prawdziwa jeśli dobrze kojarzę Go i samochód który niedawno nabył, jeśli się mylę to z góry przepraszam.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.